۱۴۰۱/۰۲/۲۱
استاندار کرمان در گفتگوی خبری سیمای مرکز کرمان:
صنعت گردشگری از مهمترین بخشهایی است که باید دنبال کنیم/فناوری باید در تامین آب کشاورزی به کار گرفته شود/باید صنایع جنوب فعال شوند/دولت میخواهد یارانه را به مصرف کننده دهد
استاندار کرمان گفت: گردشگری از مهمترین بخشهایی است که باید دنبال کنیم و امیدواریم با فروکش کردن کرونا سریعتر این حوزه فعال شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، دکتر محمدمهدی فداکار در گفتگوی خبری سیمای مرکز کرمان رویکرد خود در حوزه مدیریتی استان را تشریح کرد و گفت: کرمان استان پهناوری اما تراکم جمعیتی پایینی دارد و این مسئله خدماترسانی را برای دستگاهها دشوار میکند.
وی صنعت و معدن و کشاورزی را شاخص برجسته اقتصاد استان عنوان کرد و بیان داشت: صنعت گردشگری ذیل حوزه صنعت و معدن استان مغفول مانده و از اقدامات اساسی در این زمینه توسعه گردشگری شمال، جنوب، شرق و غرب استان است.
استاندار کرمان، تنوع اقلیمی استان در کنار کویر را ظرفیت ویژهای برای حوزه گردشگری دانست و گفت: دو خط ریلی، محورهای ترانزیتی، فرودگاهها و مناطق ویژه اقتصادی و بخش خصوصی ظرفیتهایی هستند که باید در استان به کار گرفته شوند.
فداکار مهمترین چالش استان را تامین آب در بخش کشاورزی و شرب و صنعت عنوان کرد و ادامه داد: انتقال آب از دریا برای صنایع بزرگ کار بزرگی است، در بخش شرب نیز طراحی شده تا از این ظرفیت استفاده شود، ضمن اینکه فناوری باید در تامین آب کشاورزی به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه توسعه نامتوازنی در استان وجود دارد، اظهار داشت: صنعت ما عمدتا در شهرستانهای شمالی است که البته باید با جدیت کار خود را پیش ببرد و نباید مانع شد، اما در جنوب استان نیز معادنی وجود دارد که با پیشبرد آنها بخشی از مشکلات این مناطق را رفع میکند.
استاندار کرمان اظهار داشت: گردشگری از مهمترین بخشهایی است که باید دنبال کنیم و با فروکش کردن کرونا، موانع برای گردشگری برطرف شده و امیدواریم سریعتر بتوانیم این حوزه را فعال کنیم.
فداکار با بیان اینکه خدمات به عنوان بخش مهم اقتصادی بوده که سرمایهگذاری کمتری نیاز دارد و سهلالوصولتر نیز است افزود: منافاتی وجود ندارد که صنعت در شمال استان توسعه یابد، اما در کنارآن باید صنایع جنوب نیز فعال شوند و کشاورزی جنوب و صنایع تبدیلی هم در کنار آن بیاید، اما گردشگری اصل مهمی است که مغفول مانده است.
استاندار کرمان در ارتباط با طرح اقتصادی دولت و ساماندهی یارانهها گفت: ایران تنها کشوری است که یارانه را به واردکننده کالا میدهد در حالی که در دنیا یارانه را به تولید کننده، شبکه توزیع و یا مصرف کننده میدهند.
وی از اشکالات پرداخت یارانه به واردکننده را تشدید وابستگی به واردات به جای سرمایهگذاری و تولید، به صرفه نبودن تولید عنوان کرد و افزود: پرداخت این نوع یارانه اثر منفی بر پول ملی نیز دارد.
فداکار تاکید کرد: تولید کننده باید بتواند رقابت کند و محصول باکیفیتی ارائه دهد در غیر این صورت اشتغال کم میشود و سرمایهگذاریهای موجود عموما با شکست مواجه میشوند و بعضا فرار سرمایهای اتفاق میافتد.
استاندار کرمان اظهار داشت: دولت میخواهد روند فعلی پرداخت یارانه به وارد کننده را اصلاح کرده و آن را به دست مصرف کننده برساند و هدفمند شود.
وی یکی از وجوه مهم طرح اقتصادی دولت را جلوگیری از قاچاق و احتکار کالا عنوان کرد و افزود: از سوی دیگر ظرفیتهای بزرگ داخلی به کار گرفته میشود و مصرف کننده حق انتخاب دارد.
فداکار تصریح کرد: سال گذشته برای چند قلم کالای اساسی چون دانههای روغنی و نهادههای دامی 15.6 میلیارد دلار دولت ارز اختصاص داده است که 312 هزار میلیارد تومان میشود در حالی که دولت آن را با یک پنجم قیمت به وارد کننده داده است.
استاندار کرمان با بیان اینکه هدف این یارانه مردم بودند، اما نیمی از این مبلغ به مصرف کننده رسیده است خاطرنشان کرد: امسال با افزایش قیمتهای جهانی به طور میانگین دولت باید 22 میلیارد دلار یارانه به واردکننده میپرداخت و اصلا این روش قابل ادامه دادن نیست.
فداکار بیان کرد: دولت میخواهد یارانه را به مصرف کننده دهد تا اشکلاتی از جمله فساد برطرف شود.
استاندار کرمان در خصوص نحوه اجرای طرح اقتصادی دولت اظهار داشت: همه اقتصاددانها این اصلاح را قبول دارند و دولت این را صادقانه به مردم گفت و برای اعتمادسازی دو ماه یارانه را به حساب خانوادهها واریز کرد.
وی با تاکید بر این موضوع که «نان، دارو و بنزین در این طرح مطرح نیست» افزود: طرح آزمایشی برای نان در استان زنجان در حال اجرا است و قیمت آن برای شهروندان هیچ فرقی نمیکند.
فداکار ابراز داشت: دولت ذخایر لازم را در نظر گرفته و در انبارها موجود است، ضمن آنکه رصد بازار هم صورت میگیرد و از بازار مراقبت میشود.
استاندار کرمان افزود: با توجه به اینکه با اجرای این طرح قاچاق صرفه نخواهد داشت، مصرف در برخی کالاها تا 30 درصد کاهش مییابد.
وی ادامه داد: امنیت غذایی نکته مهمی است و دولت باید برای این مسئله تدبیر میکرد، بخش زیادی از کشاورزی ما فعال است و ذخایر مدیریت شده اند فداکار با تاکید بر اینکه مردم اخبار و اطلاعات مربوطه را از مجاری رسمی دریافت کنند، گفت: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری به عنوان سخنگوی طرح در استان مشخص شدهاند.
استاندار کرمان عنوان کرد: هیچ دولتی در ابتدای کار روی سرمایه اجتماعی خودش ریسک نمی کند،اما دولت سیزدهم صادقانه به مردم اعلام کرده و اگر به دنبال منفعت بود این کار را انجام نمیداد.
وی در خصوص برنامههای خود در رابطه با تحقق شعار سال ' تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین' تصریح کرد: کرمان یکی از حوزههای مصادق کار در این شعار است، جوانان باانگیزه و دانشگاههای باسابقه در استان وجود دارد که خیلی میتوان کار کرد.
فداکار ابراز داشت: آمار استان کرمان در حوزه دانشبنیان اصلا قابل دفاع نیست، مشکلات پارک فناوری استان به زودی رفع میشود و یکی از کارهایی که حتما باید دنبال کنیم.گ همین موضوع است.
وی تصریح کرد: انتقال حساب شرکتهای بزرگ به استان با کمک خود صنعت حل خواهد شد، ظرفیتهای بسیار بالایی شرکتهای صنعتی و معدنی استان دارند که انتقال بخش کوچکی از درآمدهای آنها در استان مشکل اشتغال و کمبود منابع را برطرف میکند.
استاندار کرمان گفت: در این مدت نیز شرکت های بزرگ مس سرچشمه، گلگهر و گهرزمین در پروژه ها کمک کردهاند، اما باید بیش از این کارها صورت گیرد.
منبع : پایگاه اطلاع رسانی استانداری کرمان
بازدید ها : ۱۱۹
مطالب مرتبط با این موضوع :